20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
liellopu vai vistas gaļas buljons sviests1 sīpols vai puravs milti sāls citronu sula cukurs zaļumi
Pagatavošana
1
Sasmalcinātus sīpolus apcep sviestās pieber miltus un maisot izkarsē. Tad pielej buljonu, pieliek sāli un lēni vāra 10—15 minūtes. Pēc tam izkāš, pievieno citronu sulu un cukuru un uzvāra.
2
Beidzot pieliek sviestu, sasmalcinātus zaļumus un izmaisa.
3
Baltajai mērcei var pievienot olu dzeltenumus, kas sakulti ar saldu krējumu, un mērci uzkarsēt līdz 75°C temperatūrai.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit