Foto: Shutterstock
Biešu zupa ar frikadelēm – ātri pagatavojamai un sildošai maltītei.
30Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 nelielas bietes2 burkāni1 sīpoli1 pētersīļa sakne2 ĒKtomātu pasta1 ĒKtauki vai sviests1 ĒKkviešu milti25 gskābs krējums pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšascukurs pēc garšasetiķis FRIKADELĒM:250 gmaltā gaļa pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari0.5 sīpols

Pagatavošana

1

Kubiņos sagrieztus burkānus, sīpolus un pētersīļa sakni taukos vai sviestā apcep kopā ar tomātu pastu. Pievieno kubiņos sagrieztas bietes un ūdeni, lai bietes būtu tikko apņemtas, un sautē, līdz bietes ir mīkstas (ja izmantosi vārītas bietes, process būs vēl ātrāks).

2

Pa to laiku gatavo frikadeles, gaļai pievienojot sāli, piparus un sarīvētu sīpolu. Visu samīca viendabīgā masā un veido nelielas bumbiņas.

3

Tad pielej zupai verdošu ūdeni – tik daudz, cik biezu zupu vēlas, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus, frikadeles un vāra pāris minūtes, līdz tās gatavas un uzpeldējušas.

4

Beidzot zupai pievieno sāli, piparus, cukuru un etiķi.

Ieteikums: frikadeles var aizstāt ar apceptiem cīsiņiem vai kubiņos sagrieztu, apceptu šķiņķi.

Pasniedz ar skābu krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!