Foto: DELFI
Gardā biezpiena krēma un cepumu kūka ar krāsaino marmelādi.

Tortes izmērs 5 x 6 "Selgas" cepumi.

30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
6 gab.biezpiena paciņas120 gab.Šaha cepumi400 gmarmelāde (dzeltena, sarkana, zaļa)500 mlsaldais krējums Pērle500 mlskābs ievārījums1 glāzecukurs piens ĒKkakao5 ĒKcukurs200 gsviests

Sagatavošana

1

Uz paplātes izklāj pergamentu, izkārto cepumus (labāk bez maliņām ņemt paplāti). Cepumus uz mirkli iemērc pienā pirms likšanas.

2

Biezpienu samīca. Marmelādi sagriež gabaliņos ~ 0,5x0,5 cm. Marmelādi pievieno biezpienam un iemaisa arī 1/2 glāzi cukura. Saldo krējumu saputo ar otru pusglāzi cukura un iemaisa biezpiena masā.

3

Uz cepumiem liek 1/2 no biezpiena masas un izlīdzina. Pa virsu liek pienā iemērktus cepumus.

4

Pārziež skābu ievārījumu (dzērveņu vai brūkleņu). Man bija plūmes.
Atkal kārta pienā iemērktus cepumus. Tad otru pusi biezpiena masu izklāj, tad atkal cepumus.

5

Gatavo glazūru, izkausējot sviestu un samaisot ar kakao un cukuru. Glazūru pārlej tortei.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!