Tortes izmērs 5 x 6 "Selgas" cepumi.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 16
6 gab.biezpiena paciņas120 gab.Šaha cepumi400 gmarmelāde (dzeltena, sarkana, zaļa)500 mlsaldais krējums Pērle500 mlskābs ievārījums1 glāzecukurs piens ĒKkakao5 ĒKcukurs200 gsviests
Sagatavošana
1
Uz paplātes izklāj pergamentu, izkārto cepumus (labāk bez maliņām ņemt paplāti). Cepumus uz mirkli iemērc pienā pirms likšanas.
2
Biezpienu samīca. Marmelādi sagriež gabaliņos ~ 0,5x0,5 cm. Marmelādi pievieno biezpienam un iemaisa arī 1/2 glāzi cukura. Saldo krējumu saputo ar otru pusglāzi cukura un iemaisa biezpiena masā.
3
Uz cepumiem liek 1/2 no biezpiena masas un izlīdzina. Pa virsu liek pienā iemērktus cepumus.
4
Pārziež skābu ievārījumu (dzērveņu vai brūkleņu). Man bija plūmes.
Atkal kārta pienā iemērktus cepumus. Tad otru pusi biezpiena masu izklāj, tad atkal cepumus.
5
Gatavo glazūru, izkausējot sviestu un samaisot ar kakao un cukuru. Glazūru pārlej tortei.
Iesūtīja: Lora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit