Foto: Shutterstock
Riktīgi sātīgs borščs Kubaņas kazaku gaumē. Asu izjūtu cienītāji to var uzlabot, pievienojot čili piparu.

::recepte::

Baltās pupiņas dienu iepriekš pārlej ar ūdeni un izmērcē*.

Nākamajā dienā uz maksimālas liesmas kārtgi uzkarsē katlu, ielej tajā nedaudz olīveļļas.

Katlā liek gaļu un kādu laiku neaiztiek, lai to kārtīgi pierauj klāt pie katla.

Gaļu apmaisa, pieliek sasmalcinātu sīpolu, šķipsnu ķimeņu, abu veidu piparus, 3 lauru lapas, šķipsnu timiāna, iespiež 2 ķiploka daiviņas, visu maisot apcep.

Katlā liek klāt sagrieztu svaigo kāpostu, samaisa un apcep. Liek klāt skābētos kāpostus, samaisa un apcep.

Katlā lej ūdeni, lai tas ir nedaudz pāri saturam, kārtīgi izmaisa, uzliek vāku, nogriež gāzes liesmu uz vidēju.

Pannā uzkarsē olīveļļu un liek cepties salmiņos sagrieztus burkānus un bietes, apcep.

Pievieno ķimenes un 4-5 daiviņas sasmalcināta ķiploka, apcep. Tad liek klāt tomātu pastu un apcep.

Pannas saturu ber katlā.

Atvāra pannu un atvārījumu arī ielej katlā, ja vajag, pievieno vēl ūdeni.

Uzliek vāku, pievieno imērcētās pupiņas un vāra zupu 1 stundu uz mazas uguns, tad pievieno sāli, cukuru, pielej 3-4 ēdamkarotes etiķa.

No zupas izņem gaļu un atdala no kauliem, sasmalcina un liek atpakaļ zupā.

Boršču lej bļodiņā, pieliek krējumu un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.

::!recepte::

Lai labi garšo!

* Lai iztiktu bez pupiņu mērcēšanas, izmanto pāris bundžiņās balto konservēto pupiņu, ko pievieno borščam pašās beigās, reizē ar gaļu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!