Foto: Shutterstock
Grūbu putra ar speķi - garda klāt piedzerot kefīru, kam virsū uzbērts sāls un pipari.
75Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 ggrūbas500 gkartupeļi cauraudzītis250 mlpiens sīpoli sāls malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Grūbas apcepina uz pannas, lai ir sausākas.

2

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos.

3

Sagriež cauraudzīti, sīpolus un burkānus. Tos apcep, pievieno sāli, piparus vai garšvielas.

4

Liek sautējamā katlā kārtām - kārta grūbas, kārta kartupeļu, sīpolu un burkānu, kārta speķa, tad atkal grūbas (virsējai kārtai jābūt grūbām).

5

Pārlej visu ar pienu, pievieno ūdeni, tā, lai ūdens ir mazliet virs grūbām.

6

Un zem vāka sautē tik ilgi, kamēr viss šķidrums izsautējies (man sanāk apmēram stundu sautēt).

Klāt dzer kefīru, kam virsū uzbērts sāls un pipari.

Iesūtīja:
Alija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!