15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 gab.ola1 gab.ķiploka daiviņa2 gab.anšovi olīveļļa2 ĒKcitronu sula sāls malti melnie pipari balzamiko etiķi/Vusteras mērce/Dižonas sinepes rīvēts parmezāna siers
Sagatavošana
1
Olu sasilda siltā ūdenī, kad silta, aplej ar vārošu un pavāra kādu 1 minūti. Iemērc aukstā ūdenī.
2
Ķiploku kopa ar sāli, pipariem uz anšoviem uz dēlīša ar dakšu saspaida putriņā.
3
Olu ņem ārā no aukstā ūdens, uzmanīgi pārsit un ar tējkaroti izķeksē ārā dzeltenumu.
4
Dzeltenumu liek bļodiņā, pieliek klāt ķiploku/anšovu maisījumu, sinepes, citronu sulu. Ar dakšiņu saputo, līdz viss tā smuki sajaucies. Tad pa pilītei lej klāt olīveļļu un visu laiku ar dakšņu puto, lai veidotos emulsija.
5
Kad viss sajaucies, beru klāt nedaudz rīvēta parmezāna. Beigās reizēm piemetu kādu kaperu. Visu apmaisa un jauc ar salātiem.
*balzamiko etiķi/Vusteras mērci/Dižonas sinepes - pēc vēlēšanās, es parasti lieku sinepes
Iesūtīja: Machika
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit