40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
gcūkgaļas fileja200 gcūkas speķis200 gsīpoli saujasēnes200 gsaldais krējums100 gkausētais siers100 grīvēts siers50 gsviests garšvielas kukurūzas eļļa
Sagatavošana
1
Fileju sagriež ripiņās apmēram 2-3 cm biezumā. Speķi sagriež plānās šķēlītēs, kuru platums atbilst filejas gabalu biezumam. Filejas ripiņas aptin ar speķa šķēlītēm un piestiprina ar kociņiem.
2
Izveidotos medaljonus apcep no abām pusēm kukurūzas eļļā 5 minūtes.
3
Pēc tam, sīki sagriež sīpolus un apcep sviestā.
4
No garšvielas pagatavo buljonu (1 tējkaroti garšvielas atšķaida ar 200 ml ūdeni). Apceptiem sīpoliem un sēnēm pievieno saldo krējumu un buljonu.
5
Kad šķidrums sāk vārīties, pievieno kausēto un rīvēto sieru. Tiklīdz siers izkusis, mērce ir gatava.
6
Apceptos medaljonus liek katlā, aplej ar sēņu mērci un sautē 15-20 minūtes. Pasniedz ar piedevām. Pirms pasniegšanas medaljonus pārlej ar mērci.
Iesūtīja: Vineta Auziņa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit