Foto: Shutterstock
Īpaši garda frikadeļu zupa no liellopa gaļas un tomātiem.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
150 gliellopa kauli200 gkartupeļi50 gburkāni10 gsīpoli5 gpētersīļi un selerijas garšvielas zaļumi3 gab.tomāti FRIKADELĒM:65 gliellopu cūkas vai teļa gaļas mīkstums5 gsīpoli0.5 gab.ola5 gbaltmaize pipari sāls

Pagatavošana

1

Vāra liellopu gaļas buljonu, izkāš, pievieno kubiņo sagrieztus burkānus, kartupeļus, sīki sasmalcinātus sīpolus, pētersīļus un selerijas.

2

Kad burkāni un kartupeli gandrīz mīksti, tad pieliek piparus, lauru lapas, sāli, izveidotas frikadeles, ripiņās sagrieztus tomātus un vāra, līdz frikadeles gatavas.

3

Frikadeļu sagatavošana: gaļu kopā ar izmērcētu baltmaizi divas reizes izmaļ gaļas mašīnā, pieliek sīki sagrieztu sīpolu, olu, sāli, smalkos piparus un samaisa.

4

Ar ūdenī samitrinātām rokām izveido mazas, apaļas frikadeles.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!