Foto: Shutterstock
Brīvdienu un svētku našķis - gaisīgie pončiki.
50Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.bundža iebiežināta piena3 gab.olas500 gmilti1 gab.paciņa cepamais pulveris

Pagatavošana

1

Iebiezināto pienā iekuļ olas.

2

Masā iemaisa izsijātus miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu. Mīklai ir jābūt elastīgai un viegli padodas veidošanai.

3

Mīklu sadala 3 daļās.

4

No mīklas veido vai nu bumbiņas, vai nu strēmelītes, es veidoju riņķīšus.

5

Katliņā ielej eļļu un uzkarsē līdz viršanas temperatūrai.

6

Pončikus apcep eļļā no abām pusēm.

7

Gatavos pončikus liek uz papīra salvetēm, lai notek lielā eļļa.

8

Atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: alise

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!