60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgkartupeļi125 gsviests1 glāzepiens gsiers1 glāzesaldais krējums4 gab.olu baltumi rīvmaize malti melnie pipari sāls
Sagatavošana
1
Notīrītus un kubiņos sagrieztus kartupeļus novāra sālsūdenī līdz gatavi, tad samīca, lai nebūtu kunkuļu un sakuļ līdz veidojas gaisīga masa. Kuļot pakāpeniski pievieno izkausētu sviestu (100 g), karstu pienu, rīvētu sieru, piparus un sāli.
2
Saldo krējumu sajaukt ar olu baltumiem, pārliet ar šo masu kartupeļus, visu salikt cepamā formā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar rīvmaizi. Pa virsu masu pārsmērēt ar izkausētu sviestu un bagātīgi pārkaisīt ar rīvmaizi.
3
Cept ~ 15 minūtes.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit