Foto: Shutterstock
Gaisīgs kartupeļu sacepums gardai pusdienu vai vakariņu maltītei.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkartupeļi125 gsviests1 glāzepiens gsiers1 glāzesaldais krējums4 gab.olu baltumi rīvmaize malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Notīrītus un kubiņos sagrieztus kartupeļus novāra sālsūdenī līdz gatavi, tad samīca, lai nebūtu kunkuļu un sakuļ līdz veidojas gaisīga masa. Kuļot pakāpeniski pievieno izkausētu sviestu (100 g), karstu pienu, rīvētu sieru, piparus un sāli.

2

Saldo krējumu sajaukt ar olu baltumiem, pārliet ar šo masu kartupeļus, visu salikt cepamā formā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar rīvmaizi. Pa virsu masu pārsmērēt ar izkausētu sviestu un bagātīgi pārkaisīt ar rīvmaizi.

3

Cept ~ 15 minūtes.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!