Foto: F64
Līgo un "nelīgo" gardais Jāņu siers.
405Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgtrekns biezpiens5 lpiens4 gab.olas100 gkrējums (salds vai skābs)100 gsviests sāls ķimenes

Sagatavošana

1

Pienu uzsilda līdz ~90*C, ieliek biezpienu, masu maisot sagaida, kamēr atdalās sūkalas (šķidrums, kurā vāra biezpienu kļūst gaišāks, caurspīdīgāks, zaļgani dzeltenāks).

2

Masu nokāš (diezgan rūpīgi), katlā (tanī pat) liek sviestu, kausē, tajā liek vārīto biezpiena masu un maisot silda sviestiņā, pievieno olas, kas sakultas ar krējumu, sāli un ķimenēm, masu maisa nepārtraukti un karsē, pagaršo, vai pietiek sāls.

3

Karsē, līdz tā kļūst staipīga (jo ilgāk karsē jo vairāk sīksts būs siers, ja mazāk - biezpienīgs).

4

Masu liek marlītē (vai veidnē, formā utt.), zem sloga un atdzesē.

Iesūtīja: Anemone

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!