Foto: Shutterstock
Īrisu - kukurūzas nūjiņu saldā desa par ko bērniem vienmēr prieks.
60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
250 gkukurūzas nūjiņas1 kgīriss250 gsviests1 TKcitronskābe

Pagatavošana

1

Lielu katlu liek uz uguns, pievieno sviestu, īrisus un maisot kausē.

2

Masai pievieno 1 tējkarotē vārīta ūdens izšķīdinātu citronskābi, labi izmaisa.

3

Tad pakāpeniski iemaisa kukurūzu.

4

Noņem no plīts un ietin folijā, cepjamajā papīrā vai ieliek vienkāršā plastikāta maisiņā.

5

Desu atdzesē un pasniedz, kad sastingusi.

6

Desa ir skaisti dzeltena, ar patīkamu skābumiņu.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!