Foto: Shutterstock
Kas gan var būt labāks par siltu, pašceptu saldskābmaizes riecienu, kam tikko pakusis garšaugu sviestiņš? Īsta Latvijas garša.
90Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 gab.rupjmaize vai ķieģelītis0.5 lkefīrs50 graugs0.5 glāzecukurs sāls kgmilti

Sagatavošana

1

Nogriež garozu 1/2 rupjmaizei vai ķieģelītim, mīkstumu sadrupina, pārlej ar 1/2 litru kefīra un atstāj uz 12 stundām.

2

Apmēram 50 g raugu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā kopā ar 1/2 glāzi cukura. Masu nedaudz paraudzē, lai parādās burbulīši.

3

Pievieno kefīra un maizes masai, pievieno drusku sāli un, ja vēlies, arī ķimenes. Pieber izsijātus augstākā labuma miltus un mīci, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām, bļodas vai galda. Svarīgi – nepieber no sākuma uzreiz daudz miltu, tad maize būs cieta! Ja no sākuma mīkla liekas pārāk mīksta un lipīga, pamīci ilgāk, tad mīkla, būdama mīksta, nelips pie rokām, bet maizīte izcepsies mīksta.

4

Kad maizīte izmīcīta, to noliek raudzēties siltā vietā pusotru stundu.

5

Tad mīklu samīca un atkal ļauj uzrūgt.

6

No mīklas veido divus kukulīšus. Cep aptuveni 45 minūtes iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos, līdz kukulīši ir brūni un mīkla nelīp pie iedurta koka irbulīša.

7

Gatavos kukulīšus apsedz ar dvieli, līdz atdziest, lai garoza nepaliek cieta.

Iesūtīja: zhuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!