Foto: Shutterstock
Kartupeļu universālā mīkla visādiem gadījumiem un viesībām.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 mlpiens160 mlsūkalas paniņas ūdens vai citi pārpalikumi (es liku 160 ml kur 50 ml kartupeļu novārījums 50 ml saskābis saldais krējums (lauku) 60 ml dienu siltā vietā nostāvējis kefīrs)15 gsausais raugs1 ĒKcukurs1.5 TKsāls2 ĒKeļļa5 ĒKsausais kartupeļu biezenis (liku 150 g vārītus kartupeļus)400 gmilti

Sagatavošana

1

Novārīt nomizotus kartupeļus. Ļaut tiem atdzist tajā pašā ūdenī.

2

Izņemt un saspaidīt biezenī. Šķidrumu klāt neliet vai arī paņemt no kopējā škidruma daudzuma.

3

Saliek visas satāvdaļas spainītī kā parasti.

4

"Moulinex" maizes mašīnai ir programma "rauga mīkla". Maisīšanas sākumā mīkla ir ļoti sausa, bet ar laiku kartupeļi sāk izdalīt škidrumu un maisīšanas beigās mīkla paliek normāla (par to arī var izlasīt www. hlebopechka.ru).

5

Varbūt lieku maz miltu, bet man gatavā mīkla sanāk ļoti ķēpīga un bez miltiem strādāt nav iespējams. Mīklu nerullēju.

6

Sadalu 24 daļās un sanāk man 24 palieli pīrādziņi, ko piepildu ar dažādiem pildījumiem

7

Tieši vienai cepšanas reizei krāsnī uz plāts!

Iesūtīja: ND

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!