60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gkartupeļi1 ola50 gmilti30 grīvmaize50 gskābs krējums sāls PILDĪJUMAM:250 gvārīta gaļa20 geļļa vai tauki40 gsīpoli sāls malti melnie pipari
Sagatavošana
1
Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu.
2
Pildījumam samaļ vārīto gaļu, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pievieno sāli, piparus un kārtīgi samaisa.
3
Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem un izrullē.
4
Izspiež kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aiztaisa ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.
5
Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.
6
Var cept arī cepeškrāsnī, kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.
Iesūtīja: Krizdole
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit