Foto: Shutterstock
Ja garšas kārpiņas pieprasa Itālijas garšas, bet picu cept nav laika, pagatavo kēksu ar šķiņķi, sieru un olīvām. Tas ir vienkārši pagatavojams un ļoti gards.
70Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas150 gmilti1 paciņa "Dr. Oetker" sausais raugs100 geļļa125 gpiens100 grīvēts siers200 gkūpināts šķiņķis80 gzaļās olīvas bez kauliņiem sāls pipari

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni uz 180°C .

2

Bļodā iesit olas, sakuļ mazliet, pievieno miltus sajauktus ar sauso raugu, pievieno sāli, piparus. Samaisa. Maisot piejauc eļļu. Pievieno uzkarsētu pienu. Pēc tam pievieno rīvēto sieru.

3

Gaļu sagriež mazos gabaliņos, liek uz pannas cept bez jebkādām taukvielām aptuveni 5 minūtes.

4

Sagriež gabaliņos olīvas. Pievieno gaļai. Gaļu ar olīvām pievieno mīklai

5

Liek ietaukotā veidnē un cep 45 minūtes (var atstāt vēl 5 minūtes izslēgtā cepeškrāsnī).

Var likt klāt arī riekstus. Tādā gadījumā ņem 200 g gaļas, 50 g olīvu un 50 g riekstu (tos sasmalcināt mazākos gabaliņos).

Iesūtīja: evucis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!