60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gmaltā gaļa2 ĒKskābs krējums šķēlesbaltmaize50 gpiens1 gab.sīpols3 gab.olas asie pipari rīvmaize majonēze
Pagatavošana
1
Liek vārīties 2 olas. Maltai gaļai pievieno pienā iemērktu baltmaizi, krējumu, pieliek sāli, piparus, samaisa, veidojot parasto kotlešu masu.
2
Izveido apaļus plācenīšus.
3
Smalki sagriež sīpolus, apcep, sakapā cieti vārītas abas olas, visu samaisa. Ja ir vēlme, masai var pievienot arī majonēzi.
4
Sagatavoto masu liek uz gaļas plācenīšiem, aizlipina malas, veidojot gaļas bumbiņas.
5
Pildītās gaļas bumbiņas apviļā rīvmaizē, iemērc sakultā olā un vēlreiz apviļā rīvmaizē. Apcep kotletes karstā pannā, līdz rīvmaize iegūst zeltainu nokrāsu.
6
Gaļas bumbiņas kārto uz cepamās plāts un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz gatavs.
Pasniedz ar kartupeļiem un dārzeņu salātiem, var arī ar sēņu mērci.
Lai labi garšo!
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit