Foto: Shutterstock
Kotletes ar skābo krējumu un eksperimentētājiem maizes vietā biezpienu.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 kgmaltā gaļa sāls garšvielas1 gab.sīpols1 gab.ķiploks1 gab.ola1 ĒKskābs krējums3 ĒKūdens2 šķēlesbaltmaize

Sagatavošana

1

Tirgū, veikalā izvēlas malto gaļu treknāku vai liesāku, kā patīk - ir pieejama cūkas maltā, liellopu un jauktā, kas saucas mājas maltā vai kotlešu masa, man šķiet..

2

Var arī un tas pat ir vislabākais variants samalt mājās. Nu kāds puskilo maltās gaļas droši vien iesākumam - 2 cilvēki paēdīs 2x.

3

Aiznes mājās, ieliek bļodā, pieber sāli garšvielas pēc garšas (vairāk vai mazāk - vienreiz izmēģināsi, nākamreiz zināsi).

4

Es parasti beru malto papriku, gaļas kopējo garšvielu ("Santa Maria") vai eksperimentēju ar muskatriekstu u.c. Sāls vietā lietoju "Vegetu".

5

Pievieno sīki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku, ja grib.

6

Piesit 1 olu var pielikt 1 ĒK skāba krējuma, drusku ūdens (kādas 3 ĒK), lai mīkstākas.

7

Parasti pielieku arī pāris šķēles mīkstas maizes - baltās.

8

Karoti miltu var likt tā vietā. Bet citi neliek ne vienu, ne otru. Ja gaļa liesāka, tad arī nevajag.

9

Tad novelk gredzenus no pirkstiem un ar rociņām to visu samīca/saspaida/samuļļā - tas tāds patīkams pasākums.

10

Kad viss izmīcīts, saslapina plaukstas aukstā ūdenī un veido kotletes (kad plaukstas slapjas, tad viegli masu nogludināt - tā nelīp pie rokām).

11

Kad kotletes saveidotas un glīti sarindotas uz dēlīša, uzkarsē pannu, liek virsū un cep.

12

Vāku neliek. Apcep vienu pusi, otru - un gatavs!

* baltmaizes vietā labi garšo arī biezpiens.

Iesūtīja: Vizma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!