60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
350 gvaniļas sausiņi2 ĒKkonjaks vai rums1 ĒKpūdercukurs200 gsviests4 ĒKiebiezināts piens
Sagatavošana
1
Krēma pagatavošana: Sviestu sakuļ līdz veidojas gaisīga balta masa.
2
Turpinot kult, pievieno iebiezināto pienu. Kuļ vēl ~ 15 minūtes.
3
Sausiņus* sarīvē, pievieno gatavo krēmu (2-3 EK atstāj dekorēšanai), pielej konjaku vai rumu, pievieno pūdercukuru, kakao un visu samaisa.
4
Gatavo masu sadala 10 daļās, veido "kartupelīšus". Katru apvārta kakao.
5
Dekorē ar atdzesēta krēma "rozītēm".
6
Gatavos "kartupelīšus" liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
*sausiņus var aizstāt ar sadrupinātiem "Selgas" cepumiem
Iesūtīja: Elitiņa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit