75Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
16 gab.lazanjas plāksnes Fetas siers gFetas siers800 mlpiens2 ĒKmilti2 ĒKsviests malti baltie pipari estragons gmalta jauktā gaļa garšvielas zaļās olīvas1 gab.bundža tomātu bez mizas olīveļļa garšvielas sāls ķiploki
Sagatavošana
1
Siera mērce: uz pannas izkausē sviestu, iemaisa miltus un nedaudz pacep. Pa porcijām lēni pielej pienu – nepārtraukti maisot, lai neveidotos kunkuļi. Tad piedrupina sieru, pieber garšvielas, sāli un uzvāra.
2
Boloņas mērce: eļļā apcep gaļu, pievieno tomātus un karsē līdz škidrums iztvaikojis. Pievieno sagrieztas olīvas, piespiež ķiploku un garšvielas, lai būtu veidotos asa un pikanta garša.
3
Cepamo trauku ietauko, liek ½ Boloņas mērces, virsū plāksnes, tad ½ siera mērces, lazanjas plāksnes kārta, ½ Boloņas mērce, lazanjas plāksnes kārta, ½ siera mērces. Pa virsu uzdrupina fetas sieru.
4
Cep 200*C ~ 25 – 30 minūtes.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit