Sastāvdaļas
Sagatavošana
Olu baltumus atdalīt no dzeltenumiem. Pa porcijām pievienojot cukuru dzeltenumus saberž ar koka karoti. Tad pievieno dzeltenumiem ūdeni, vanilīnu un citrona miziņu, dzeltenumiem jākļūst dzintardzeltenā krāsā. Pakāpeniski pievienot miltus, sodu, sāli, citronskābi un labi samaisīt.
Olu baltumus ar sāli saputot stingrās putās. 1/4 sakulto baltumu pievienot dzeltenumiem un ļoti akurāti izcilāt, lai sajaucas, tad pievienot 1/4 baltumu un atkal izcilāt un tā līdz iecilāta visa baltumu masa.
Iegūto mīklu liet cepamā formā un likt sakarsētā, līdz 180 grādiem, cepeškrāsnī. Cept vidējā karstumā 40-45 minūtes.
"Lekah" gatavību var noteikt ar kociņa palīdzību, ja iedurot un izņemot no mīklas kociņš paliek sauss, tad gatavs.
Gatavo "lekah" izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist.
Iesūtīja: Ieva