Foto: Shutterstock
Lieldienu cepumi ar cukura glazūru un aprikožu pusīšu rotājumu, kas pēc skata līdzinās ceptām olām.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

konservētas aprikozes100 gsviests6 ĒKcukurs1 ola1 ĒKpiens250 gmilti GLAZŪRAI:200 gpūdercukurs3 ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Mīkstu sviestu kopā ar cukuru sakuļ ar mikseri. Turpinot kult, iekuļ pienu un olas. Pievieno izsijātus miltus un iejauc mīkstu mīklu.

2

Mīklu izrulē 5 mm biezumā, ar glāzi (glāzi ņem nedaudz lielāku nekā aprikožu pusītes) izspiež aplīšus.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru un uz tās liek izspiestos cepumu aplīšus. Cep 15-20 minūtes. Atdzesē.

4

Aprikožu pusītes liek uz papīra salvetēm un nosusina.

5

Glazūra: pūdercukuru samaisa ar citrona sulu un pārziež cepumus. Centrā liek aprikozes pusīti un ļauj glazūrai sacietēt.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!