40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 burkāni5 ķiploka daiviņas5 kartupeļi6 Spilvas mazie marinētie gurķīši0.5 l"Spilvas" saldā tomātu mērce1 buljona kubiņš250 gkarbonāde300 gdesas1 olīvu burciņa citrons
Sagatavošana
1
Apcep rīvētus burkānus un liek ūdenī kopā ar buljona kubiciņu. Sagriež kartupeļus garenos salmiņos liek pie burkāniem vārīties.
2
Kamēr vārās kartupeļi, uz pannas sacep smalki sagrieztu desu un karbonādi, kad tā apcepusies, pievieno tomātu mērci un pacep vēl 2-3 minūtes. Tad šo visu liek katlā pie kartupeļiem. Ļauj nedaudz pavārīties un, kad kartupeļi kļūst mīksti, pievieno smalki sagrieztus gurķīšus un saspiestus ķiplokus. Kad viss gatavs (kartupeļi mīksti) pievieno olīvas un citronu.
3
Piezīmes: Es lieku diezgan daudz ķiplokus un citronus, tad zupai ir tāda savdabīga garša. Viņa uzreiz tāda stiprāka un garšīgāka...Par tomātu mērci un gurķīšiem. Kāpēc tieši "Spilvas"? Jo šai zupa labākus vēl neesmu atradusi, ticiet man.
Iesūtīja: Ilze
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit