Foto: Shutterstock
Melleņu zupa ar klimpām ikdienas saldajam ēdienam.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gmellenes500 mlūdens100 gcukurs1 ĒKkartupeļu milti120 gmilti100 gpiens1 gab.ola šķipsnasāls cukurs

Pagatavošana

1

Ūdeni uzvāra, pievieno mellenes, cukuru un vāra, līdz mellenes pa daļai sašķīdušas. Tad pievieno kartupeļu cieti, uzvāra un atdzesē.

2

Klimpām paredzētam miltu daudzumam pievieno ar pienu sakultu olu, sāli, cukuru un samaisa. No mīklas ar karoti atdala klimpas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz tās gatavas. Tad no ūdens izņem, notecina, liek uz lēzena trauka un pirms pasniegšanas pievieno melleņu zupai.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!