Foto: Shutterstock
Noras zemeņu - rabarberu kūka ar sarkanu glazūru un pistācijām.
100Minūtes
22Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

1 TKcepamais pulveris50 gsasmalcinātas mandeles100 gcukurs1 mazā paciņa vaniļas cukura125 gsviests (mīksts)1 ola200 gmilti PILDĪJUMAM:180 gcukurs1 ola1 mazā paciņa vaniļas cukura1 citrona sula500 gbezpiedevu krēmsiers3 ĒKkartupeļu milti250 gsaldais krējums500 gzemenes3 ĒKrīvmaize500 grabarberi GLAZŪRAI:1 paciņa sarkanā tortes želeja250 mlsarkana sula vai rabarberu sulas30 gkapātas pistācijas vai mandeļu lapiņas

Sagatavošana

1

No mīklas sastāvdaļām samīca mīklu, ietin folijā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

3

Četrkantīgu cepamo ar augstām malām izklāj ar cepampapīru (arī malas). Veidnē liek mīklu, cep karstā krāsnī ~ 10 minūtes.

4

Notīra rabarberus, sagriež mazos gabaliņos un kopā ar 80 g cukura liek uz mīklas, kas pārkaisīta ar rīvmaizi.

5

Olas dzeltenumu sajauc ar atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu, bezpiedevu krāmsieru un cieti.

6

Atsevišķi saputo olas baltumu un saldo krējumu, uzmanīgi iecilā krēmsierā. Masu liek virsū rabarberiem, šauj atpakaļ krāsnī un cep ~ 40 minūtes. Ļauj atdzist.

7

Zemenes notīra, pārgriež uz pusēm un liek uz atdzisušās kūkas. Tortes želeju sajauc ar sulu, uzvāra, ar želeju noklāj zemenes. Pārkaisa ar mandeļu lapiņām vai pistāciju riekstiem.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!