Foto: Shutterstock
Bagātīga un sātīga pildīta forele un kartupeļu lapiņas.
35Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 forele70 gvistas gaļas fileja50 globītu vēžu atstītes20 gsaldais krējums Santa maria garšvielas zivīm sāls1 citrons200 gvārīti kartupeļi50 gHolandes siers1 ola50 gmilti50 geļļa garšvielas100 gskābais krējums2 TKmedus1 TKcitronu sula20 gzaļumi

Sagatavošana

1

Forelei atver vēdera daļu, iekaisa sāli un "Santa Marija" garšvielas zivīm, ieberzē.

2

Pildījumam: vēžu astītes samaisa ar kubiņos sagrieztu vistas gaļu. Iemaisa saldo krējumu un sāli. Masu pilda forelē.

3

Sagrieztas citronu šķēlītes liek uz foreles un 15-20 minūtes cep 180*C.

4

Kartupeļus sarīvē sīkās skaidiņās, pievieno sarīvētu sieru un olu, kas sakulta ar garšvielām. Rūpīgi samīca un izveido lapiņas. Panē miltos un 150 grādu karstumā, cep taukvāres katlā, līdz lapiņas ir zeltaini brūnas.

5

Skābajam krējumam pievieno medu, piespiež citrona sulu, pieliek sīki sagrieztus zaļumus(dilles,pētersīļus u.c.).

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!