Foto: Shutterstock
Aromātiska, sātīga un garda pupiņu zupa ar bekonu, tomātiem un rozmarīnu.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzebaltās pupiņas100 gnetrekns brokastu bekons1 sīpols2 burkāni2 seleriju kāti3 ĒKaugu eļļa8 glāzesdārzeņu buljons2 zariņi rozmarīna2 lauru lapas400 gkonservēti tomāti savā sulā sāls malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Pupiņas mērcē aukstā ūdenī 10-12 stundas, pēc tam sietā notecina.

2

Katliņā uzkarsē eļļu, apcep plānās šķēlītēs sagrieztu bekonu, pievieno sagrieztus sīpolus un maisot cep 3 minūtes.

3

Pievieno sīki sagrieztus burkānus, seleriju kātus, vienu rozmarīnu zariņu, lauru lapas un pupiņas. Visu maisot apcep 2-3 minūtes.

4

Pievieno buljonu, vāra vienu stundu uz lēnas liesmas, līdz pupiņas mīkstas.

5

Izņem lauru lapas, rozmarīnu, pievieno sasmalcinātus tomātus, sāli, piparus pēc garšas. Vāra vēl 3-5 minūtes. Pasniedzot rotā ar kapātu rozmarīnu.

Iesūtīja: Lilita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!