Foto: Shutterstock
Tradicionālā pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām ikdienas ēdienreizei.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
500 gpupiņas8 gab.kartupeļi3 gab.sīpoli500 gžāvētas ribiņas lauru lapas melno piparu graudi sāls hmeļi-suneļi malts koriandrs

Pagatavošana

1

Pupiņas aplej ar karstu ūdeni un atstāj uzbriest, vismaz 1 stundu. Jo ilgāk pupiņas briedīs, jo ātrāk izvārīsies. Parasti no rīta lieku briest un vakarā vāru zupu.

2

Katlā ieliek ribiņas, uzlej ūdeni un liek vārīties. Uzvāra un noņem putas. Kad gaļa noputota, pievieno pupiņas.

3

Kopā ar pupiņām pievieno garšvielas, pusgredzenos sagrieztus sīpolus un sāli. Garšvielas pēc gaumes un vēlmēm. Vāra uz vidējas uguns, līdz pupiņas gandrīz gatavas.

4

Kartupeļus sagriež kubiņos. Kad pupiņas gandrīz gatavas, pievieno kartupeļus. Izņem gatavās ribiņas. Zupai piemet lauru lapas.

5

Ribiņas nedaudz atdzesē, atkaulo, gaļu sagriež gabaliņos un pievieno zupai.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!