Foto: Shutterstock
Sātīgs gaļas un aknu ragū portugāļu gaumē – pasniedzams ar baltmaizi vai rīsiem.
120Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gcūkgaļa250 gaknas2 sīpols3 gab.tomāti1 gab.ķiploka daiviņa1 glāzebuljons krustnagliņa2 glāzessarkanvīns milti apviļāšanai2 ĒKsasmalcināti pētersīļi3 ĒKkausēti cūku tauki pipari sāls

Sagatavošana

1

Gaļu nosusina, sagriež gabaliņos, aknām atdala plēves, cīpslas, sagriež aknas gabaliņos.

2

Gaļas un aknu gabaliņus apviļā miltos, apcep kausētos taukos, līdz aknas apcepušās un gaļas gabaliņi ir apbrūnējuši.

3

Pievieno vīnu, nomizotus un sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, kā arī krustnagliņas, gabaliņos sagrieztus tomātus, piparus un sāli.

4

Zem vāka uz mazas liesmas gaļu sutina aptuveni 1,5–2 stundas. Ja nepieciešams, gatavošanas laikā pievieno buljonu.

5

Pirms pasniegšanas iemaisa ragū kapātus zaļumus.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!