Foto: Shutterstock
Šampinjonu un kartupeļu sacepums - īpaši labi garšo ar svaigiem lapu salātiem.
80Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
10 kartupeļi180 gšampinjoni3 ĒKsviests vai margarīns pēc garšassāls200 mlsaldais krējums200 mlpiens5 smaržīgie pipari120 gsiers

Pagatavošana

1

Pārgriež katru šampinjonu uz pusēm, sakapā sīpolus un visu viegli apcep sviestā ar graudu pipariem.
Padoms: ja vēlies šampinjoniem piešķirt meža sēnēm raksturīgo garšu, pievieno pāris svaiga timiāna zariņus vai šķipsnu kaltēta timiāna.

2

Ietaukotā veidnē liek nomizotus, uz pusēm un tad šķēlēs sagrieztus kartupeļus. Kartupeļiem uzkaisa sāli, piparus. Tad liek kārtu šampinjonu ar sīpoliem, kārtu kartupeļu un atlikušos šampinjonus. Sacepumu pārlej ar saldo krējumu, kas samaisīts ar pienu, un beigās visu pārkaisa ar sieru.

3

Veidni liek līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī un cep 35-40 minūtes, līdz kartupeļi gatavi un sacepums ieguvis skaisti zeltainu garoziņu.
Padoms: sacepumam var izmantot arī iepriekš novārītus kartupeļus – tad sacepums būs jācep vien 20 minūtes.

Iesūtīja: Inese

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!