Foto: Shutterstock
Sātīgu pusdienu šķelto zirņu - ribiņu zupa.
80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1.5 glāzešķeltie zirņi cūkgaļas ribiņas4 gab.kartupeļi1 burkāns1 gab.sīpols garšvielu maisījums1 lauru lapa

Pagatavošana

1

Katlā ielej ūdeni, ieliek ribiņas, uzvāra uz lielas uguns un noputo. Nogriež mazāku uguni un vāra 30 minūtes.

2

Tad ieber noskalotus, pāris stundas nomēcētus zirņus, garšvielas (man patīk "Vegeta"), sasmalcinātu sīpolu un vāra, līdz gaļa gatava - aptuveni 1.5 h.

3

Gaļu izņem.

4

Pieber katla saturam sagrieztus kubiņos kartupeļus, burkānus un vāra gatavu. Gaļu atkaulo, sagriež gabaliņos un pievieno zupai.

5

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

*** var pielikt baltmaizes grauzdiņus. Sagriež apkaltušu baltmaizīti 1 cm lielos kubiņos, saber uz cepešpannas un ieliek karstā plītī, lai apkārt aprauj kraukšķīgu miziņu. Kamēr zupa vārās, to var paspēt. Vai arī sataisa tad, kad mājās ir apkaltušas baltmaizes krājumi. Un tad vāra zupu. Un kādu sauju iemet tieši zupas šķīvī.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!