Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams, bet ļoti garšīgs teļa gaļas sautējums ar dārzeņiem. Šķipsna timiāna, šļuciņa sausa baltvīna, un šis vienkāršais ēdiens garšos gluži kā smalkā restorānā.
110Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gteļa gaļa200 gseleriju kāti2 burkāni2 tomāti2 timiāna zariņi3 ķiploka daiviņas5 vidēji lieli kartupeļi80 gsviests1 ĒKmilti250 mlgaļas buljons70 mlbaltvīns2 lauru lapas sāls pipari

Pagatavošana

1

Selerijas notīra, sagriež prāvos gabalos. Burkānus notīra, sagriež garenos salmiņos. Tomātus pārgriež uz pusēm, izgriež serdītes. Timiānu nomazgā, rūpīgi nosusina. Ķiplokus nomizo.Kartupeļus rupīgi noberž,katru sagriež četrās daļās.

2

Teļa gaļu sagriež prāvos gabaliņos. Katlā sakarsē 40 g sviesta un apcep gaļas gabaliņus, izņem no katla.

3

Sakarsē atlikušo sviestu un apcep dārzeņus (izņemot kartupeļus), timiānu un ķiploka daiviņas. Pievieno gaļu, kartupeļus pārkaisa miltus, pielej buljonu un nedaudz sausa baltvīna, pieliek lauru lapas. Pieber sāli, piparus un sautē, līdz gaļa gatava – aptuveni pusotru stundu.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!