Foto: PantherMedia/Scanpix
Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu īpaši garšīgi ar svaigu franču baltmaizi (vai arī apgrauzdētu baltmaizi), sviestu un rīvētu sieru.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 kgtomāti100 golīveļļa3 gab.ķiploku daiviņas4 ĒKbrūnais cukurs sāls baziliks saldais krējums

Sagatavošana

1

Tomātus pārgriež uz pusēm, liek cepešpannā ar griezuma vietu uz leju, pārlej pāri sajauktu maisījumu (eļļa, cukurs, sāls, sasmalcināti ķiploki) un cep cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes.

2

Sablendē, izlaiž caur duršlāgu (caurduri) liek uz lēnas uguns, pielej ūdeni (cik vajadzīgs, atkarībā, kāda biezuma zupu gribi), pieliek baziliku un pavāra dažas minūtes.

3

Pielej saldo krējumu, uzburbuļo - liek galdā.

Garšīgi ar svaigu franču baltmaizi (vai arī apgrauzdētu baltmaizi), sviestu un rīvētu sieru.

Iesūtīja:
Lilija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!