17Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
trusis sviests cepšanai250 mlbuljons1 selerijas kāts1 sīpols2 ĒKsinepes150 mlsaldais krējums MARINĀDEI:8 ĒKbaltvīna etiķis8 ĒKolīveļļa200 mlsausais baltvīns8 kadiķogas3 ķiploka daiviņas pēc garšasKajēnas pipari pēc garšassāls1 TKtimiāns1 ĒKmedus
Sagatavošana
1
Trusi sadala gabalos. Gatavo marinādi, cepamajā traukā sajaucot baltvīna etiķi, olīveļļu, medu, timiānu, kadiķogas, baltvīnu, sasmalcinātus ķiplokus, kajēnas piparus, sāli.
2
Truša gabaliņus uz straujas uguns pannā apcep sviestā viegli dzeltenbrūnus un liek marinādē uz 6-8 stundām, ik pa laikam apgrozot.
3
Sīpolu un selerijas kātu nomizo, sīki sakapā, apcep sviestā, pievieno trusim, pievieno buljonu.
4
Liek trauku cepeškrāsnī un, uzliekot tam vāku, cep 170–180°C aptuveni stundu, tad noņem vāku, iemaisa saldo krējumu, kas sajaukts ar sinepēm un vēl minūtes 15–20 cep, apbrūninot no augšas.
Iesūtīja: Lilu
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit