Foto: Shutterstock
Vista uz sāls ar ķiplokiem - sulīga un ļoti garšīga. Nevajag bīties, ka gaļa būs pārāk sāļa, jo sāls kalpos tikai kā vienmērīga siltuma uzturētājs. Galvenais – sāli sausu uzbērt uz sausas pannas un neliet nekādus ūdeņus vai citus šķidrumus.
55Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgsāls (rupjais) vista malti melnie pipari ķiploki

Sagatavošana

1

Uz cepamās pannas izber kilogramu rupjās sāls.

2

Ņem vienu veselu, pliku vistu, pārgriež krūts kaula daļu un atver vaļā (padara plakanu).

3

Vistu ierīvē ar sāli, pipariem un ķiplokiem, liek ar atvērto pusi uz leju (mugura, spārniņi uz augšu), liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz ~ 200*C vai mazliet vairāk grādiem parastā režīmā (augša, apakša, bez ventilatora) un cep, kamēr gatava (apm. 45 minūtes).

4

Izvelk no krāsns un tūlīt noņem no sāls (tā paliek cieta kā klucis uz pannas). Sāls ir vienmērīgi sadalījusi karstumu, vista ir sulīga un ļoti garšīga.

Iesūtīja: Anemone

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!