Foto: Shutterstock
Vistas fileja ķīniešu gaumē – ar mango, papriku un šampinjoniem īpašam pusdienu vai vakariņu baudījumam.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gvistas fileja2 ĒKsojas mērce ingvera sakne īkšķa lielumā100 mlpussausais vai sausais baltvīns2 paprika200 gšampinjoni1 mango2 ĒKeļļa3 ķiploka daivas1 baltais sīpols

Pagatavošana

1

Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Ingveru nomizo, sarīvē uz smalkās rīves.

2

Sagriež vistas fileju strēmelītēs, uzlej vīnu un pievieno ingveru, sojas mērci un samaisa. Noliek, lai ievelkas.

3

Papriku sagriež nelielos kubiņos. Sīpolus nomizo, sagriež kubiņos. Sēnes sagriež šķēlītēs. Mango (gatavu) nomizo un sagriež gabaliņos.

4

Pannā uzkarsē eļļu (vēlams ar neitrālāku garšu), liek cepties sīpolus un papriku 1–2 minūtes uz lielas uguns, nepārtraukti maisot, tad samazina karstumu un pasautē zem vāka 1–2 min. Tad pagriež karstāku un ber klāt šampinjonus, cep aptuveni 1 minūti, nepārtraukti maisot uz lielas uguns, tad nogriež mazu uguni un pasautē 3–4 minūtes.

5

Pēc tam uzgriež atkal lielu uguni un pieliek mango, ķiplokus, kad uzkarst, nogriež mazu uguni un ļauj pasautēties dažas minūtes, lai izdalās sula.

6

Pievieno vistas fileju ar visu šķidrumu, pagriežot lielāku uguni. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas, samaisa un liek uz mazas uguns vēl 3–4 minūtes sautēties.

7

Pasniedz ar vārītiem vai tvaicētiem rīsiem.

Iesūtīja: Peces vīrietis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!