Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Ingveru nomizo, sarīvē uz smalkās rīves.
Sagriež vistas fileju strēmelītēs, uzlej vīnu un pievieno ingveru, sojas mērci un samaisa. Noliek, lai ievelkas.
Papriku sagriež nelielos kubiņos. Sīpolus nomizo, sagriež kubiņos. Sēnes sagriež šķēlītēs. Mango (gatavu) nomizo un sagriež gabaliņos.
Pannā uzkarsē eļļu (vēlams ar neitrālāku garšu), liek cepties sīpolus un papriku 1–2 minūtes uz lielas uguns, nepārtraukti maisot, tad samazina karstumu un pasautē zem vāka 1–2 min. Tad pagriež karstāku un ber klāt šampinjonus, cep aptuveni 1 minūti, nepārtraukti maisot uz lielas uguns, tad nogriež mazu uguni un pasautē 3–4 minūtes.
Pēc tam uzgriež atkal lielu uguni un pieliek mango, ķiplokus, kad uzkarst, nogriež mazu uguni un ļauj pasautēties dažas minūtes, lai izdalās sula.
Pievieno vistas fileju ar visu šķidrumu, pagriežot lielāku uguni. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas, samaisa un liek uz mazas uguns vēl 3–4 minūtes sautēties.
Pasniedz ar vārītiem vai tvaicētiem rīsiem.
Iesūtīja: Peces vīrietis