Foto: Shutterstock
Ziemassvētku karpa ar dārzeņiem - galvenais, ka sagatavošana neprasa laiku, bet apēd vienmēr, līdz pēdējai asakai, jo labi garšo arī auksta.

Vajadzīga viena karpa (nezinu, kam lai sūdzas par to, ka visur tik dzīvas var nopirkt - ja nu kas man riebj, tad tā galināšana, kaut arī to vienmēr dara vīrs, vienalga nepatīk).

4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgkarpa sāls ķiploki skābs krējums

Sagatavošana

1

Zivi notīra (iztīra iekšas, nogriež spuras, galvu utt).

2

Tālāk nepieciešami vien sāls un saspiesti ķiploki. Ar šo maisījumu bagātīgi ierīvē zivi (gabalos nesagrieztu) no ārpuses un iekšpuses. Cep cepeškrāsnī, kamēr paliek brūna, un veidojas kraukšķīga garoziņa.

3

Tad, nežēlojot krējumu, kurā atkal iemaisīti sasmalcinātie ķiploki un sāls, krietni apziež jau gandrīz gatavo zivtiņu- tā, lai šī tā kā drusku peld krējumiņā. Nu un kad vēl brīdi pačurkstējis, velk ārā un ēd kopā ar cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem un dārzeņiem, ko var cept gan atsevišķi, gan, ja paliek vieta, salikt visapkārt karpai un cept reizē ar zivi.

*Nu šitas mums ir tradīcija, cik vien sevi varu atcerēties. Jaungada vakarā cepam karpu - visiem ļoti garšo, pie kam manas mammas uzdevums - nevienam nemanot, piestūķēt kabatas, makus utt ar tīri nomazgātām un sausām karpas zvīņām.

Iesūtīja: Kārļa mamma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!