Viss ģeniālais ir vienkāršs! Sulīgs, nedaudz austrumnieciski pikants vistas cepetis ar ingveru, kariju un saldskābo čili.
90Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.vesela vista2 īkšķa lieluma ingvera saknes5 ķiploku daiviņas5 ĒKsojas mērce5 ĒKsaldskābā čili mērce karijs sāls

Pagatavošana

1

Veselu vistu pārkaisa ar sāli un kariju. Atliek malā.

2

Gatavo mērci: ingveru nomizo un sarīvē, piespiež klāt notīrītas ķiploku daiviņas. Pievieno 4-5 ēdamkarotes sojas mērces un tikpat saldskābās čili mērces. Visu kārtīgi samaisa un lej virsū vistai, to kārtīgi ar to apsmērējot - gan no iekšpuses, gan ārpuses.

3

Visti ieliek cepammaisā un, ja ir vēl palikusi mērce, to pārlej gaļai. Cep aptuveni stundu 200 grādos.

4

Uz beigām cepammaisu var attaisīt vaļā, lai vista apceptos brūna. Pasniedz, ar ko vien sirds kāro.

Mmm... Vista ar diezgan izteiksmīgu aromātu un garšu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!