Man patīk pistāciju rieksti. Kādreiz gan pazinu tikai čaulās un sālītus, un tie man ļoti garšoja, bet izrādās, veikalos var atrast arī izlobītus no čaulām un nesālītus. Lūk, arī atbilde uz manu kādreizējo jautājumu - kā var pietikt pacietības lobīt ārā pistācijas, lai pievienotu tās ēdieniem.

Tātad, piekritīsiet, ka pistācijām garša izceļas. Labi, īstenībā jau ikvienam riekstam ir cita, atšķirīga garša, tā teikt - ikviens ir unikāls.... Bet pistācijām ir vēl kaut kas bez garšas - krāsa. Ja visi pārējie rieksti ir daudz maz vienādi - bēšīgi brūnos toņos, tad pistācijas ir zaļas. Un arī iegūtās konfektes ir ar zaļu nokrāsu, ka sākumā daudzi brīnās - no kā tas zaļais.

Vai vispār tā nebūtu burvīga dāvana Ziemassvētkos - pašgatavotu svaigēdāju trifeļu izlase?

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gpistācijas100 gkokosriekstu skaidiņas10 dateles1 mandarīna sula2 ĒKauzu pārslas (var arī nelikt)

Pagatavošana

1

Pagatavošana kā jau vispār pēdējā laikā - vienkāršāka par vienkāršu - visu samaļ, un ar rokām izveido bumbiņas. Mmmmm....

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!