Mūsmājās aukstā gaļa ir cieņā, tāpēc to varu vārīt gana bieži – vienmēr būs pieprasījums! Apvienojot patīkamo ar lietderīgo, mēdzu pirkt veselu vistu un vārīt gan vistas zupu, gan auksto gaļu.

::recepte::

Veselo vistu sadala gabalos tā, lai paliktu vistas "karkass". Tātad: nogriež stilbiņus, tad šķiņķīšus, atstājot muguriņu. Atdala spārniņus un fileju uzmanīgi atdala no krūškurvja.

Nule iegūtais vistas ragū tiek izmantots zupā, vai noglabāts saldētavā - citai rezei. Vistas gabaliņus saliek katlā, pārlej ar ūdeni. Pieber sāli un liek vārīties. Kad sāk vārīties, rūpīgi noputo visas radušās putas.

Kad putas nosmeltas, pievieno notīrītu un palielos gabalos sagrieztu burkānu, sīpolu un ķiplokus, kā arī garšvielas. Un uz lēnas uguns vāra stundu - pusotru.

Pēc stundas, pusotras, ņem gaļu laukā un nedaudz padzisušu sadala sīkos gabaliņos.

Vārīto burkānu, ja ir vēlme, var sagriezt ripiņās un skaisti sakārtot bļodiņu apakšā. Ja ne, var iztikt. Ber sagrieztu vistu bļodiņās.

Vistas buljonu nokāš un uzmanīgi lej bļodiņās. Ar dakšiņu nedaudz pamaisa, lai buljons vienmērīgi apklātu gaļu.

Krūzītē ieber apmēram 2 tējkarotes želatīna, pielej puskausiņu buljona un kārtīgi samaisa - uzbriedina. Tad draudzīgi sadala uz nepieciešamo bļodiņu daudzumu. Man bija 4 bļodiņas, tad nu katrā tika iemaisīts pa 2 tējkarotēm uzbriedinātā želatīna. Viegli samaisa un viss.

Atdzesē un liek ledusskapī saželēt. Pēc tam lieto pēc nepieciešamības.

::!recepte::

Tā lūk man sanāca. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!