Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 oC un ietauko tortes formu.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
Atsevišķos traukos sakuļ baltumu un dzeltenumu ar cukuru, tā, lai veidojas bieza, krēmīga masa.
Olu dzeltenumam pievieno eļļu un citrona sulu, iecilā sakulto baltumu dzeltenumā.
Pievieno izsijātus miltus, sajauc un lej kūkas formā.
Biskvītu cep 35 – 40 minūtes, atdzesē un pārgriež divās ripās.
Vienam biskvītam uzber saldētas ogas, pārlej vārītu iebiezināto pienu un pa virsu liek otru biskvīta pusi, dekorē ar ogām.
Ņem vērā, ogas nav jāatkausē, tās pašas atkusīs un visas sulas sasūksies biskvītā, kūkai dodot papildu atsvaidzinošu garšu.
Lai vārīto iebiezināto pienu varētu vieglāk uzklāt, tas ir nedaudz jāsasilda, bet kad tas atdzisīs, tas atkal kļūs stingrs, iesaka receptes autors, "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.