60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 neliela selerijas sakne6 lieli kartupeļi300 mlsaldais krējums200 gkūpināta vista sāls, pipari
Sagatavošana
1
Saldo krējumu uzkarsē katliņā, noņem no uguns. Ieliek krējumā pāris kūpinājuma šķēlītes un atstāj ievilkties 7-10 minūtes. Krējumu nokāš.
2
Selerijas sakni un kartupeļus nomizo, noskalo un sagriež plānās ripiņās. Kūpināto vistu sagriež gabaliņos.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
4
Cepamtraukā pamīšus kārto kartupeļu, selerijas un gaļas gabaliņus. Kad trauks piepildīts, pārlej visu ar sagatavoto saldo krējumu, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
5
Liek trauku cepeškrāsnī un cep, līdz izveidojusies zeltaini brūna garoziņa (apmēram 30 minūtes). Pasniedz tūlīt.
Sacepumu izcili papildinās glāze sausa baltvīna.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit