Veselīgu biešu salātu recepti iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

::recepte::

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C°. Bieti nomazgā un cep krāsnī aptuveni stundu, ik pa laikam gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.

Kamēr cepas biete, gatavo marinādi – kļavu sīrupu savieno ar ķiršu etiķi, maltām ķimenēm un jūras sāli. Kad biete gatava, izņem no krāsns, nomizo, sagriež gabaliņos, kārto bļodā, pārlej ar marinādi un ļauj ievilkties.

Pēc 30 minūtēm nolej lieko marinādi, pievieno saulespuķu eļļu, viegli apmaisa un salāti gatavi!

::!recepte::

"Sezonas laikā iesaku pievienot arī biešu lapiņas, kā arī mazos ķirštomātiņus vai pupiņas. Krāsnī cepto biešu salāti labi saderēs ar liellopa cepeti vai medījumu. Tāpat šos salātus var izvēlēties vieglām vakariņām. Lai labi garšo!" iesaka Ilga Joma.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!