Foto: Publicitātes foto
Aromātiski apcepti dārzeņi, biezas lēcas ar kumīnu un svaigu koriandru jeb kinzu - spilgts produktu trio, kas apvienojies vienā katliņā, lai kļūtu par gardu pusdienu maltīti. Pikantais kumīns zupai piešķir noslēpumaini austrumniecisku garšu. Šī ir zupa gardēžiem!

::recepte::

Baklažānu sagriež nelielos kubiņos, pārkaisa ar sāli un novieto uz papīra dvieļa uz pusstundu. Pēc tam noskalo un nosusina.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem.

Papriku un sīpolus sagriež nelielos kubiņos, ķiploku sīki sasmalcina.

Cepamplāti pārziež ar olīveļļu un ber uz tās baklažānus, papriku un sīpolus. Pārlej atlikušo olīveļļu, samaisa un liek cepeškrāsnī. Cep 20-30 minūtes, līdz dārzeņi kļūst zeltaini.

Lielā katlā liek tomātus, noskalotas lēcas un kumīnu, kas iepriekš piestā nedaudz saspiests.

Pievieno buljonu un uzkarsē uz vidēji karstas liesmas.

Kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu, uzliek katlam vāku un vāra 20-30 minūtes, līdz lēcas gatavas.

Pievieno ceptos dārzeņus, sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa un lej bļodiņās.

Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

::!recepte::

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!