Foto: mosfood
Lai gan gatavošanas veids ir, varētu teikt, elementārs, ēdiens ir izcili garšīgs un aromātisks. Izmēģini! Neticami vienkārši un ātri!

"Šī recepte ir no manas vecās virtuves kladītes, patiesībā nemaz nezinu, kādēļ tai ir tāds nosaukums, nespēju pat iedomāties. Zinu tikai vienu - šādā veidā gaļu gatavoju ļoti bieži. Recepte ir neiedomājami vienkārša, lai pagatavotu gaļu "čigānu gaumē" vakariņām, nav nepieciešams daudz laika, spēku un ķēpas," raksta receptes autore Kofemanka.

Receptes oriģinālā rakstīts, ka jāizmanto cūkas fileja, tomēr es mēdzu izmantot arī citus gaļas gabalus, piemēram, cūkas lāpstiņu.

Otra lieta, kas nepieciešama - svaigi zaļumi. Daudz zaļumu, ko ikviens var kombinēt atbilstoši savai gaumei. Šajā reizē izmantoju pētersīļus, kinzu un dilles. Starp citu, iesaku izmēģināt arī ar piparmētrām - rezultātā ir ļoti interesanta garša!

30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgcūkgaļa1 saujadilles1 saujakinza1 saujapētersīļi sāls, pipari eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Gaļu noskalo, nosusina ar papīra dvielīti un sagriež šķēlēs.

2

Gaļas gabaliņus viegli izklapē ar āmuriņu, pārkaisa ar sāli un pipariem.

3

Pavisam viegli ietaukotā (gandrīz sausā) pannā strauji apcep gaļu. Iedomājies, ka cep karbonādes. Tu taču nevēlies tās pārcept, vai nē? Tāpat arī šajā receptē - jo ilgāk cep gaļu, jo sausāka un cietāka tā kļūst.

4

Kamēr cepas gaļa, sagriež visus zaļumus un samaisa.

5

Zaļumus ber palielā traukā, pārklāj ar ceptajām gaļas šķēlēm un pārsedz trauku ar vāku. Ļauj svaigi ceptajai gaļai sasūkt sevī svaigo garšaugu aromātus - vismaz 15 minūtes!

Pēc 15-20 minūtēm "čigānu gaļa" ir gatava ēšanai. Es parasti negatavoju nekādas piedevas, bet, ja vēlas, var klāt pasniegt kartupeļu biezeni un svaigus vai tvaicētus dārzeņus.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!