15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
5 nelielas sarkanās bietes800 mlūdens800 mlvistas vai dārzeņu buljons1 vidēji liels, četrās daļās sagriezts sīpols4 saspiestas ķiploka daiviņas1 lauru lapa7 ĒKcitrona sula3 ĒKbrūnais cukurs1.5 TKsāls PIEDEVĀM:4 daiviņās sagrieztas, cieti vārītas olas1 salmiņos sagriezts gurķis1 vārīts, kubiņos sagriezts kartupelis0.5 tasesmalki sagrieztas dilles skābs krējums
Pagatavošana
1
Vispirms novāra bietes. Lielā kastrolī liek mizotas bietes, pievieno ūdeni, buljonu, lauru lapu, sīpolu, ķiplokus. Vāra aptuveni 45 - 60 minūtes, līdz bietes kļuvušas mīkstas.
2
Bietes izņem no viruma, atdzesē un sasmalcina ar dārzeņu rīvi.
3
Buljonu nokāš caur sietu, lej katliņā un vēlreiz uzvāra, pievieno citrona sulu, brūno cukuru un sāli. Maisot karsē, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Noņem buljonu no uguns un atdzesē.
4
Pasniedzot, lej buljonu porciju šķīvjos, pievieno rīvētās bietes un pārējās piedevas, atkarībā no ēdāju apetītes un garšas gaumes.
Lai labi garšo!
Recepte no "beyondtheplate.net".
Pasniegt atdzesētuBietesBrūnais cukursBuljonsDillesGurķiLauru lapasSkābais krējumsĶiplokiŪdensDārzeņu zupasAukstās zupasSīpoliIkdienas maltīteiCitronu sulaViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit