Nedaudz sarežģītāka aukstās biešu zupas versija, tomēr pūles ir tā vērtas - zupa ir ļoti sātīga un interesanta!
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
5 nelielas sarkanās bietes800 mlūdens800 mlvistas vai dārzeņu buljons1 vidēji liels, četrās daļās sagriezts sīpols4 saspiestas ķiploka daiviņas1 lauru lapa7 ĒKcitrona sula3 ĒKbrūnais cukurs1.5 TKsāls PIEDEVĀM:4 daiviņās sagrieztas, cieti vārītas olas1 salmiņos sagriezts gurķis1 vārīts, kubiņos sagriezts kartupelis0.5 tasesmalki sagrieztas dilles skābs krējums

Pagatavošana

1

Vispirms novāra bietes. Lielā kastrolī liek mizotas bietes, pievieno ūdeni, buljonu, lauru lapu, sīpolu, ķiplokus. Vāra aptuveni 45 - 60 minūtes, līdz bietes kļuvušas mīkstas.

2

Bietes izņem no viruma, atdzesē un sasmalcina ar dārzeņu rīvi.

3

Buljonu nokāš caur sietu, lej katliņā un vēlreiz uzvāra, pievieno citrona sulu, brūno cukuru un sāli. Maisot karsē, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Noņem buljonu no uguns un atdzesē.

4

Pasniedzot, lej buljonu porciju šķīvjos, pievieno rīvētās bietes un pārējās piedevas, atkarībā no ēdāju apetītes un garšas gaumes.

Lai labi garšo!

Recepte no "beyondtheplate.net".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!