Ja meklē svaigas idejas brokastīm, launagam vai ballīšu uzkodām, izmēģini šo recepti. Graudu maizes rullīši garšos labi garšos gan auksti, gan karsti - ar dažādām aukstajām dip mērcēm.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
6 šķēlesgraudu maize, piemēram 'Dzīvā saulespuķu maize'2 ĒKsezama sēklas100 gvistas fileja30 gpaprika pētersīļi1 ola eļļa cepšanai sāls, garšvielas

Pagatavošana

1

Vistas fileju samaļ vai sīki sakapā, zaļumus sasmalcina. Papriku sagriež stienīšos.

2

Vistas fileju sajauc ar zaļumiem, sāli, garšvielām (ingveru, čili piparu, muskatriekstu).

3

Maizes šķēles patur virs karstiem ūdens tvaikiem, lai tās kļūtu elastīgas (katliņā ielej ūdeni, virs ūdens ieliek sietu, liek ūdenī vārīties. Kad tas sāk intensīvi vārīties, sietā liek maizes šķēles un uzliek vāku).

4

Kad maizītes ir kļuvušas elastīgas, tajā liek vistas filejas masu, paprikas stienīti un maizes šķēlīti sarullē.

5

Rullīti apviļā sakultā olā, sezama sēklās un cep lielā tauku daudzumā zeltaini brūnus. Cepšanu var pabeigt krāsnī, cepot 160*C.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!