Foto: Shutterstock
Musli ir lieliska brokastu izvēle, ja nav laika un vēlēšanās celties stundu agrāk, lai gatavotu pilnvērtīgas brokastis. Tas ir veselīgs un ātri pagatavojams, turklāt garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem, jo kraukšķīgās pārslas un grauzdētās sēkliņas, apvienojumā ar žāvēto augļu saldumu, būs salikums, kurš pilnīgi noteikti liks tev pamosties.
20Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gkokosriekstu sakaidiņas150 gžāvētas plūmes, sasmalcinātas100 gkaltētas dzērvenes50 gmandeļu skaidiņas, grauzdētas50 gķirbju sēklas, grauzdētas80 gsviests80 gbrūnais cukurs100 gauzu pārslas100 gmiežu pārslas100 ggriķu pārslas50 gsezama sēklas50 gsaulespuķu sēklas

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādu temperatūrai.

2

Pārslas, sezama sēklas un saulespuķu sēķlas liek bļodā un samaisa.

3

Katliņā liek sviestu, cukuru un karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pārlej pārslu-sēklu maisījumam un sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa.

4

Maisījumu vienmērīgi izkārto uz cepamās plāts un liek krāsnī uz aptuveni 15–18 minūtēm un, pāris reizes apmaisot cep, līdz pārslas ir zeltainas.

5

Ļauj maisījumam atdzist, tad sajauc to ar pārējām musli sastāvdaļām.

Rezultātā iegūst aptuveni kilogramu maisījuma, ko, iebērtu slēgtā traukā, var uzglabāt pāris nedēļas,

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!