Foto: Shutterstock
Šinī ēdienā ķirbis kombinācijā ar ķiplokiem, saldo krējumu un čili veido zīdaini krēmīgu mērci, kas ļoti "piestāv" vistas filejai. Valrieksti un timiāns spageti piešķir rudenīgas garšas nianses.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gķirbji375 gspageti2 gab.vistas fileja2 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols, sasmalcināts1 ĒKķiploks, sasmalcināts100 mlsaldais krējums200 mlvistas buljons pēc garšasčili pipari pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti1 ĒKtimiāns100 gvalrieksti, sasmalcināti

Pagatavošana

1

Vistas fileju sagriež gabaliņos. Ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

2

Uzvāra spageti, sekojot instrukcijai uz paciņas.

3

Kamēr makaroni vārās, pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, tad pievieno ķiplokus un turpina cept 1-2 minūtes.

4

Pievieno pannas saturam ķirbi, mazliet apcep, tad pievieno buljonu, lai tas nosegtu ķirbi, un uz lēnas uguns sautē 10 – 15 minūtes, līdz ķirbis kļūst mīksts. Lej visu blenderī, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, čili un sablendē visu viendabīgā masā.

5

Pannā sakarsē eļļu un apcep filejas gabaliņus, līdz tie ir zeltaini.

6

Ķirbja mērcē iecilā spageti un filejas gabaliņus. Pārkaisi ar svaiga vai kaltēta timiāna lapiņām, pārber ar valriekstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!