Foto: Shutterstock
Recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - restorāna “YOLO” šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

::recepte::

Pannā sakarsē eļļu, apcep burkānus, sīpolus un selerijas sakni, līdz tie ir zeltaini.

Kūpināto stilbu parlej ar ūdeni, pievieno dārzeņus un vāra līdz gaļa ir mīksta. Gaļu atdala no kaula.

Buljonu nokāš un uzvāra. Pievieno tam šķeltos zirņus, lauru lapas, stilba gaļu un vāra līdz gatavībai, beigās pievieno sāli un piparus.

Cepeškrāsni sakarse līdz 220 grādiem. Veidni izklāj ar cepamo papīru.

Bekonu sagriež šķēlēs, liek veidnē un cep, līdz izveidojās zeltaini čipši. Pārliek tos uz papīra salvetes, lai notecinātu liekos taukus.

Brokoļus un zirnīšus liek verdošā ūdenī un pāris minūtes blanšē, tad strauji atdzesē ledainā ūdenī un sasmalcina.

Pasniedz zupu bļodiņā, pa vidu liek svaigsieru, bekona čipsi, brokoļu un zirnīšu masu, dekorē ar pētersīļiem.

::!recepte::

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!